Välj en sida

måttband

En artikel på The Next Web gör en intressant sammanställning av de bästa längderna för poster i olika sociala medier. Och för att slippa läsa en lång urspungspost har jag sammanfattat artikeln till en perfekt längd för dig som läsare 😉
Vill du läsa hela posten – hittar du den här.

Den perfekta tweeten är 100 tecken
Enligt Twitter’s best practise ger tweets runt 100 tecken mer engagemang. Enligt en rapport från Buddy Media ger tweets kortare än 100 tecken 17 procents högre engagemang. Håller du dig inom mediumlängd (71-100 tecken) är du den perfekta twittraren.

Den ideala Facebook-posten är 40 tecken.
40 tecken är inte speciellt mycket. (Den mening jag just skrev är 36 tecken).
Enligt en undersökning som Jeff Bullas gjort så är 40 det magiska numret på Facebook. Han mätte engagemang (like och kommentarer) och fann att korta uppdateringar om 40 tecken gav 86 procent högre engagemang än andra.

Den perfekta rubben innehåller sex ord
En bra rubrik är så klart viktigt för allt du skriver. Vill du lära dig mer om det ska du läsa den här posten från KISSmetrics. Där kan du bland annat lära sig att en rubrik läser vi i ett svep och scannar igenom texten, vilket gör att vi tar in de tre första orden och de tre sista – därav är sex ord den perfekta rubriken.

Vill du lära dig mer om längdens betydelse så läs mer om hur lång en bloggpost ska vara, hur lång en rubrik i ett mail bör vara eller hur lång den perfekta presentationen är.

Själv vill jag hålla mig kort och avslutar min post här.