Välj en sida

Idag vill jag slå ett slag för en gedigen genomgång av marknadens olika mediebevakare. Det är Emanuel Karlsten som under ett halvår testat åtta olika leverantörer.  Så står du inför upphandling av nytt system gör du klokt i att läsa Emanuels analys här.

I hans test vann mediebevakaren Lissly med följande motivering:

[blockquote source=”Vinnaranalysen i Emanuel Karlstens test”]För ingen annan på marknaden levererar en tjänst som är lika intuitiv. Para det med ett av testets bästa träffresultat på våra viktigaste sökord och ett av testets bästa priser och vinnaren blir självklar. Vi skulle önska bättre Facebookbevakning, men tror att en leverantör som skapat en så framåtlutad tjänst också kommer vara den som bäst lyckas hänga på i till exempel Facebooks nyckfulla utveckling och skapa en bättre bevakning även där. Vi har inte hittat en tjänst som känns mer gedigen i detaljerna och som ger oss mer valuta för pengarna, varför Lissly är Sveriges bästa mediebevakare.[/blockquote]

Dock ska poängteras att Lissly inte bevakar traditionella medier, vilket är fortfarande mycket relevant för de flesta. Men med tanke på att Lissly låg bra i pris, kan det vara värt att kombinera Lissly med en renodlad nyhetsbevakningsstjänst som exempelvis Retriever.

 

UPDATE: Lissly verkar ha bra bevakning på sig själva. 20 minuter efter mitt inlägg hör de av sig till mig och erbjuder mig att testa deras tjänst och påpekar dessutom att de har traditionella medier bland sina källor. Självklart kommer jag att testa tjänsten och självklart återkomer jag med en rapport 😉

UPDATE2: Nu har även Retriever hört av sig och vill att jag ska testa deras tjänst. Mycket testing blir det – rapport kommer!