Välj en sida

Den här posten tillägnar jag ett gäng lokala företagare i Blekinge som jag hjälper att komma igång i sociala medier. De ur utsedda i en kärntrupp av Svenskt Näringsliv Blekinge och kommer att jobba med att kommunicera företagarens villkor och diskutera näringslivsfrågor med politiker och media.

Jag har utbildat dessa i hur man använder sociala medier i sin externa kommunikation. I grund och botten handlar det ju om att hitta den egna affärsnyttan i sociala medier, utan den är det svårt att driva opinionsbildning via nätet. Företagarna är redan så pass upptagna som det är, så kan de inte räkna hem tiden de lägger ner på t ex Twitter i den egna affären kommer det inte att bli prioriterat.

Nu är de flesta i gång på Twitter med stor entusiasm och jag tror och hoppas att detta kommer att leda till nya lönsamma relationer för dem – både för företaget men även i de näringslivsfrågor de representerar. Nu handlar deras arbete om att bygga en närvaro, följa rätt personer och bygga en målgrupp att nå ut med. Osökt kommer vi in på frågan – hur får jag fler följare på Twitter.

Här är några tips vi pratat om på utbildningen:

  • Skapa en tydlig profil – vem är du och varför twittrar du och varför ska man följa dig?
  • Börja följa personer och företag som agerar i din sfär. Sannolikheten är stor att de följer dig tillbaka.
  • Interagera med personer du vill ska följa dig – svara på och retweeta deras inlägg.
  • Berätta om ditt Twitterkonto i andra kanaler (mailsignatur, sajt, Facebook, visitkort, LinkedIn-profil etc)
  • Kan använda Twitter som exklusiv kanal för någon eftertraktad information från dig som skapar efterfrågan att följa dig?

Det var några av tipsen vi pratade om. Hittade några intressanta artiklar i ämnet också:

Günther Mårder, sparekonom på Nordnet delar med sig sina tips.

När journalisten Cissi Wallin nådde 10 000 followers skrev hon den här artikeln.

Tidningen Skriva ger 13 tips på att få fler followers här.

Nu gör jag ett försök till lite crowdsourcing och diskussion här i mitt kommentarsfält.

Jag ställer helt enkelt frågan till ett par personer på Twitter som jag vet är duktiga på att få followers med hopp om att de ger lite tips här i kommentarsfältet.

Så, Karin Bäcklund, Box Communcation, Annica Strahner, Johan Hedberg, Nikke Lindqvist, Ola Söderdahl, Johan Braw och Susanne Nilsson, hur gör ni för att få fler followers på Twitter? Dela gärna med er av era tips i kommentarsfältet! Självklart får alla andra som vill också dela med sig 😉

Tack, tack, tack på förhand!