Välj en sida

Mitt första inlägg efter Blogg100-koman (skönt med ett par dagars uppehåll efter ha bloggat varje dag i 100 dagar) handlar om hur det kan bli rätt när man gör fel.

Tänk dig att du startat ett företag som säljer hemleverans av hundmat via nätet. Hur gör man för att få igång snacket om tjänsten och skapa en stor spridning och därmed driver trafik till företagets sajt? Enklaste tricket i boken är att scanna de mest populära bloggarna i jakt på bloggare med hund och sedan skicka över en låda med hundmat och en hälsning från det nystartade företaget.

Precis så gjorde sajten dogbox.se. De hade bland annat spanat in Blondinbellas blogg och kunde där till sin stora glädje se att Blondinbella HAR en hund. Och hon som har så många följare. Sagt och gjort – lådan skickades till Blondinbella. Problemet var bara att de blandade ihop namnet på hunden med den barnet och dedikerade således hundmaten till sonen Gillis istället för hunden Christian (vem skulle inte göra det..).

blondinbella

Misstaget blev i det här fallet inte dyrköpt. Blondinbella lade givetvis ut en bild på misstaget på Facebook, Twitter och Instagram, men många kommentarer som resultat. Till saken hör att Blondinbella har 87 000 följare (5 000 har kommenterat inlägget), 154 000 följare på Instagram (över 7 000 likes på bilden) och 57 000 följare på Twitter (dock bara 47 retweets). Hade engagemanget kring DogBox blivit lika stort om de skrivit rätt namn? Knappast! Hade Blondinbella över huvudtaget lagt upp en bild på hundmatsleveransen om det inte hade varit för det här misstaget? Troligtvis inte! Det här visar hur oförutsagt det är att kommunicera med bloggare och att det är viktigt med en realtidsstrategi för sin kommunikation. Det riktigt coola hade ju varit om DogBox skrivit fel namn med flit för att uppnå en bättre effekt…

Läs även Dagens Medias artikel om ”hundtricket”.