Välj en sida

För en vecka sedan skrev Jan Björklund sin första tweet: Jag är här nu. Därmed blev Alliansen fulltaliga när det gäller partiledare på Twitter (om man räknar in Anna Kinberg Batra som partiledare för M). När det gäller det röd-gröna blocket saknas fortfarande Stefan Löfvén på Twitter. Gustav Fridolin har ett konto, men som är inaktivt, vilket han anger i sin bio.

Inför ett extraval är det ju Kd som hänger lösast till. Även om de saknar ett par behövliga procent i stöd, har de i alla fall Göran Hägglunds Twitter. Maken till underhållare på Twitter får man leta efter. Enligt uppgift sköter Hägglund sitt konto helt själv, vilket han gör med bravur och med stor humor och närvaro. I takt med att antalet twittrare ökar i Sverige MÅSTE Kd’s opinionssiffror öka. För vem kan motstå en partiledare som har denna sinnesnärvaro i konversationen med sina väljare (klicka för en större bild):

B4Fws7WCEAAM_qD.png-large

 

När det gäller Twitter är det flera ministrar i den röd-gröna regeringen som inte är aktiva, vilket inneburit många fejkkonton som snabbt fått spridning, något som Dagens Media rapporterat om.

Även om kontona är fejk, eller tack vare kanske man ska säga, är det väldigt underhållande. Kolla t ex in Stassministern, Energiministern eller Gustav Fridolins kolbit.