Välj en sida

I takt med att det finns fler bloggare och sajter som man ”måste” följa blir det svårare att hålla ordning på alla länkar man måste gå in på varje dag. Istället för att ha bokmärkesmappar i webbläsaren är ju en RSS-läsare bra att använda. När jag är ute och föreläser och träffar företag kring digital kommunikation är det fortfarande många som inte hittat till arbetssättet att jobba med att skapa egna flöden via en RSS-läsare. Det är synd, för det det blir så otroligt mycket enklare att följa så mycket mer på en så kortare tid. När Google lade ner sin populära Reader tog tjänsten Feedly platsen som räddaren i flödnöden. Med Feedly kan du kategorisea de sajter vars uppdateringar du vill på ett samlat ställe – enkelt, snyggt och praktiskt.

 feedly-low-res
Så här kommer du igång:
  • Gå in på feedly.com och skapa ett gratis konto
  • Fundera igenom vilka sajter du besöker varje dag och sortera dem i kluster, t ex nyheter, favoritklubben, favoritartisten, kunden, bloggarna du måste följa, området jag jobbar inom, osv.
  • Klistra sedan in de länkar på de sajter du vill ha uppdateringar i från i Feedly, då kan du välja/skapa vilka kategorier du vill de ska hamna i.
  • Sedan kan har du ditt flöde uppdaterat snyggt och enkelt tillgängligt via webb eller mobilapp.

Gör du det här är du helt uppdaterad på nattens nyheter på vägen till jobbet och framstår som smartaste kollegan på jobbet.

För mig är tjänsten ovärderlig när jag vill följa mina favoritbloggar under #blogg100 nu. Genom att gå in i Feedly kan jag på ett par minuter ta till mig ett flertal intressanta bloggposter. Några axplock från mitt flöde idag:

Lukaz Lindell bloggar om Twitters nya design.
Sara Hernandez tipsar företagsbloggaren om 10 sakar att blogga om när inspirationen tryter (den ska jag läsa noga…)
Springtime berättar om att konsulten Bertil Myhr ska bara jobba med sin ipad i 100 dagar (hoppas han vill vara med i min Hur jobbar DU?)
Techmama ger tips på hur man ska pitcha till en investerare.
Ziggy Says sågar DN’s nya ipad-app (håller fullständigt med).
SvD:s Carolina Neurath har en blogg där hon fortsätter sin granskning av Klarna, bland annat med en länk till den videon där en av grundarna berättar att kunder som inte betalar är deras bästa kunder (som får inkassokrav).

Som du ser blir Feedly min digitala hjälpreda och nyhetstipsare. Det gäller bara att mata in rätt sajter så har man de sedan snyggt sorterat i dator, padda och telefon.

Vill du följa mina inlägg i ditt Feedly-flöde hittar du min feed här:

follow us in feedly