Välj en sida

Även idag släpps en rapport om Twitter. Den här gången är det Box Communications som berättar att; trots att var tredje finansproffs (förvaltare, analytiker, mäklare med flera) vill följa börsbolagens VD:ar på Twitter finns det endast 6 st (!) twittrande sådana på Large cap-listan.

Men när det gäller företagskonton, så har antalet börsbolag med twitterkonto ökat med 14 procent. Av de 358 bolagen som finns på NASDAQ OMX Stockholm har nu nära 40 procent ett twitterkonto – 138 bolag.

”Att en tredjedel av finansmarknadsproffsen anser att bolagen bör bli mer aktiva i sociala medier är en förvånansvärt hög siffra”, säger Mikael Zillén, seniorkonsult och partner på Box Communications. ”Finansmarknaden är ofta försiktig med att ta till sig nya vägar att kommunicera på, men det här visar att sociala medier är etablerade idag. Om bolagen också beaktar att de når kunder, anställda, utländska investerare, småsparare och en rad andra intressenter genom sociala medier så borde de använda dessa medier ännu mer.” 

Jag är förvånad att det går så långsamt på börsbolagen. Men som jag skrev häromdagen, så tror jag nyttan är stor, men motståndet just nu är större för att komma över puckeln att börja använda Twitter. När en yngre generation börjar ta över ledarskapet kommer vi även se twittrare i slips framöver.

Få Twittrar med slips, enligt undersökning från Box Communication.