Välj en sida

När jag jobbade på Spray, som var den hetaste portalen runt millenieskiftet  var bannern (eller fiskpinnen som vi kallade den, efter den rektangulära formen) en viktig intäktskälla. Det gällde att göra innovativa gif-animerade bannrar som lockade till klick. Hur många som klickade då minns jag inte men just nu sitter jag och gör research  kring vad bannern genererar för trafik idag åt min kund Shoutly (som jag skrivit om tidigare här).

Det är ju ganska uppenbart att denna annonsform är lika iskall som en ostekt fiskpinne idag, men jag blev förvånad över HUR iskall den var!

Enligt en den amerikanska sajten The Wire, är det större sannolikhet att du överlever en flygplanscrash än att du klickar på en banner. 

Lite mer precis statistik är att klickfrekvensen på en banner är nere på 0,1 procent – dvs du måste visa din banner 1000 gånger innan någon klickar på den. 

Så vad säger ni? Är det inte dags att steka fiskpinnen nu?

image
Det är dags att steka bannern aka fiskpinnen.