Välj en sida

Box Communications är en av de företag som varit med i Blogg100-utmaningen. Jag har imponerats av den höga klass på inlägg de haft genom hela utmaningen. De har verklgen bjudit på intressant kunskap kring finansiell kommunikation under dessa 100 dagar. Jag var lite nyfiken på hur de jobbat med innehållet, så jag ställde några frågor till grundaren och VD:n Mikael Zillén.

Mikael-Zillén

Mikael Zillén, VD Box Communications

Ni har ju inte snålat med handfasta tips under blogg100 direkt – hur har ni jobbat med att ta fram allt underlag?
Redan i samband med starten av blogg100 bestämde vi oss för att köra två bloggserier, en med övergripande kommunikationstråd och en lite mer fokuserad på finansiell kommunikation, detta som utfyllnad till andra inlägg. Vi skapade en bank med rubrikförslag, sen har alla bidragit med kunskap och erfarenheter som jag slutligen satt en sista hand på och redigerat.

Hur mycket har varit planerade inlägg jämfört med att agera på omvärldshändelser?
Lite drygt hälften (33 kommunikationsråd och 19 IR-råd) ingick i serierna Think outside the Box/Think INSIDE the box, resten har varit mer på uppstuds.

Har ni märkt någon skillnad i besöksstatistiken till er sajt – några jämförelsesiffror som ni kan berätta om?
Vi har definitivt märkt en skillnad. Självklart är det så att vissa inlägg är lite mer populära än andra, vilket ger lite mer trafik just den dagen. Men generellt sett eftersom vi har så mycket mer content på hemsidan nu än innan blogg100 så har genomsnittsbesöken ökat. Kommer kanske summera detta i en inlägg till helgen…

Har ni märkt några andra effekter av ert bloggande som nya kunder, mediauppmärlsamhet eller bättre Google-ranking?
Jag har skrivit en del om startups, vilket gjort att vi fått en del förfrågningar och dessutom blev ombedda av Veckans Affärer att skriva en debattartikel,”Så får vi talang och pengar att mötas”. Och nu är jag med här också! Vi har inte trackat googlerankingen, men har naturligtvis haft den i åtanke i många av de inlägg vi gjort.

Nu har ni ju 100 riktigt bra bloggposter om kommunikation. Vad gör ni med allt material nu när blogg100 är över – ger ut en bok?
Det är inte omöjligt. Som jag nämnt har vi skrivit 33 kommunikationstråd och 19 IR-råd, dessutom har vi ett antal som inte publicerats. Någon form av sammanställning kommer vi nog att göra, en sommarpresent kanske.

Vad har varit jobbigt respektive roligt med Blogg100?
Det jobbiga är naturligtvis när inspiration och tid tryter på samma gång, men samtidigt är det just i dessa lägen när man lyckas sparkar igång kreativiteten och skapa något ur ingenting som glädjen blir som störst. Sen är det roligt om många läser också förstås.

Tack Mikael och lycka till med de sista posterna!

Jag har sett fler företag som använt Blogg100 på ett bra sätt för att bygga upp bra innehåll på sin sajt. Det tvingar också organisationen upp på tå när det gäller att tänka skarpa tankar varje dag. Sådana här utmaningar kan vara ett utmärkt sätt att få igång en bloggverksamhet på ett företag. Nu är det ju bara Blogg100 en gång om året, men du kanske kan utmana några branschkollegor i en liknande utmaning om du känner för att lyfta ditt bloggande till ny nivå?