Välj en sida

blogg100-logotype

 

Jag börjar närma mig 40 inlägg på utmaningen #Blogg100. I över en månad har jag skrivit ett inlägg om dagen.  Jag trodde aldrig att jag skulle lägga ner så mycket tid på det här men jag trodde heller inte att det skulle vara så kul och lärorikt. När jag inledde #Blogg100 tänkte jag att jag under en vecka ägnar fem dagar åt att posta ett par länkar i korta poster och medan jag  två dagar gör lite längre inlägg. Det blev snarare tvärtom. Bloggen blir ett sätt att sätta mig in i ämnen jag är intresserad av och jag använda inläggen i mina kunduppdrag. Jag har också byggt en helt ny sajt med hjälp av Anna Forsberg på Vimle webb, det hade aldrig hänt om det inte vore för #Blogg100.

Det är också kul att se att det faktiskt finns de som läser min blogg. På drygt en månad har jag gått från 0 till cirka 800 1 700 unika läsare. Stort tack till er!

Några reflektioner kring #Blogg100 so far:

  • Ger man sig bara hän WordPress finns det mycket att lära – och det är kul (och inte så svårt som det kan verka)!
  • Att skapa ett tema, likt mitt Hur jobbar DU? är ett smart sätt att få till flera inlägg, dessutom bra med intervjuer, det ger ytterligare dimension på bloggen.
  • Lägg in trafikräknare från t ex Google Analytics eller Statcounter – det är kul att se hur mycket trafik man får på bloggen.
  • Jobba med inläggen i sociala medier för att driva mer trafik till bloggen.
  • Men det räcker inte att posta en länk på Twitter. Man måste jobba med fler vinklar och interagera med andra för att få bra spridning på materialet.
  • Vi är ju många i samma #Blogg100-båt – interagera med dem och länka till varandra – det berikar!

Det är kul att titta på besöksstatistiken, då kan jag konstatera att jag åtminstone gjort ett par populära inlägg (eller så har jag jobbat bra med att få ut dem i sociala medier och därmed drivit trafik till bloggen…):

  • Mitt första inlägg som sköt i höjden besöksmäsigt (även om det var låga siffror i början) var min post om ”Skippa kontor och landsgränser”.
  • Sedan släppte Box Communications en rapport om börsbolag och Twittrare vilket innebar ett par dagars kommenterande fram och tillbaka om nyttan med Twitter för företagare.
  • Absolut mest trafik drog mitt inlägg om Rikta-reunionen vi hade. Det beror såklart på att det var väldigt många fd kollegor som delade posten i sina sociala kanaler.
  • Och så har vi såklart de intervjuer jag gjort kring Hur jobbar DU? Genom att intervjua andra och att de sedan sprider inlägget i sina kanaler ger ju inlägget ytterligare liv.

Om jag lärt mig så här mycket på 40 inlägg ska det bli intressant att se vad jag lär mig på de 60 som är kvar!

Ge mig gärna feedback i kommentarsfältet – vad vill ni läsa mer respektive mindre av här på bloggen?

UPDATE:

Min post om Klarnas krishantering fullständigt exploderade och gav cirka 800 unika besökare under två dagar. Även den om hur man får fler följare på Twitter skapade mycket trafik Kul!