Välj en sida

ES_LinkedIn_PR

Jag såg en intressant webcast om PR och LinkedIn med Lori Russo, VD för Stanton Communications som jag vill dela med mig av. Den handlade bland annat om hur man använder LinkedIn för medierelationer. Lika intressant som självklart, men samtidigt inspirerande och nytänkande

1. Börja med journalisterna du känner
LinkedIn är likt vilken annan meddelandeplattform som helst. På samma sätt som journalister följer dig på Twitter bör de även göra så på LinkedIn. Se till att connecta med dina nyckeljournalister på LinkedIn. Om du inte känner dem redan, kanske någon i ditt LI-nätverk kan introducera dig.

2. Gör dig lite mer sökbar
Addera mer information än bara PR-chef till din profil. Bara genom att skriva t ex Expert inom telecom, PR-chef Ericsson så blir det lättare för journalisten att hitta just dig för ett uttalande.

3. Fyll din profil med innehåll
På LinkedIn kan du addera video, publikationer och powerpoint-presentationer. Gör en journalist en sökning efter en expert eller talesperson i ett ämne du publicerat material kring, ökar dina chanser att bli tillfrågad.

4. Gör statusuppdateringar som positionera dig som expert
Om du postar inlägg på LinkedIn så blir du mer synlig i dina följares LinkedIn-profil. Använd detta för att posta inlägg som bygger din expertroll. Men var inte för fokuserad på dig själv och ditt företag. Att vara en expert innebär att man tänker bredare än sina primära intressen  – agera branschexpert. Då blir du intressant för journalisterna.

5. Styr upp ditt företags LinkedIn-sida
Om journalisterna hittar dig hittar de ditt företags LinkedIn-sida också. Ge denna sida lika mycket kärlek som ditt pressrum. På varje företagssida på LinkedIn finns det ett utrymme för en topp-banner – det är det första journalisterna ser när de går in på sidan. Se till att uppdatera denna med företagets senaste kampanj, rekrytering eller produktlansering. På företagssidan ska du givetvis även posta filmer, presentationer och ”white papers”. Se även till att medarbetarna har uppdaterade profiler och är kopplade till företaget.

Dessa råd var riktade för hur du använder LinkedIn i mediekontakter – men det funkar minst lika bra att följa dessa om du vill nå bloggare, eller bygga ditt egna varumärke med hjälp av LinkedIn.

Lycka till!