Välj en sida

Det är dan för dopparedan och du kanske redan har handlat alla julklappar – eller så är du ute på julklappsrace just nu? En intressant tanke under morgondagen är hur alla klappar som ligger under granarna hamnade där. Vad ledde till det faktiska köpet? I dessa digitala tidevarv har sannolikt någon form av digital uppmärksamhet lett till att julklappsköparen fastnat för just denna klapp. Men är det via banners eller rekommendationer av vänner som hjälpt till att marknadsföra produkten?

Det här ingen hemlighet att vi konsumenter är dödligt trötta på banners. Detta är något som Shoutly (transparens: kund till mig) bekräftar i en undersökning. Hela 84 procent är trötta på banners. Det intressanta är inte att vi är trötta på banners, utan att vikten av sociala medier inför ett köp. Nio av tio anger att det är mer sannolikt att de köper något om någon de följer via sociala medier rekommenderar den. Den plattform som är populärast är Facebook.

Siffrorna är inte helt oväntade, men de sätter fingret på vikten av att finnas och verka i sociala medier. Utan att kombinera närvaro på t ex Facebook, kan stora värden av en reklamkampanj vara bortkastad. Därför bör såklart sociala medier vara en naturlig del i både företagens marknads- och försäljningsstrategi.

 

Här kan du läsa mer om undersökningen.