Välj en sida

Jag driver större delen av min verksamhet på distans. Det har jag gjort i två år nu och måste säga att det fungerar över förväntan. Visst saknar jag kollegor och ett kontor ibland, men samtidigt sparar man oändligt mycket tid på att slippa pendla till jobbet varje dag. Att jobba på ett kontor innebär bara det 10 timmar i veckan i möten, många gånger utan mening, som man blir indragen i.

Jag läste en mycket inspirerande bok om detta för en tid sedan som heter Remote. Den handlar mycket om att hitta ställen och sätt att jobba på som är mest effektivt för dig. Eftersom jag 97 blogginlägg till att skriva i den här bloggutmaningen kommer jag att återkomma till den boken – var så säker! Men ett tips redan nu är att ladda ner och läsa boken!

Idag tog jag ett nytt steg i mitt sätt att se på arbete, gränser och hur man får saker gjort. Via ett tips från en kompis loggade jag in på tjänsten oDesk, som är ett internationellt frilansnätverk där man lägger upp allehanda jobb som personer över hela världen kan buda på. Jag behöver hjälp med att fixa till en powerpoint-presentation och har nu valt ut en konsult från Indien (utvärderade anbud från Ukraina, USA och Spanien) som nu ska hjälpa mig. Detta kostar mig ett par hundralappar och kommer förhoppningsvis spara mig massor av timmars jobb.

Återkommer med en rapport om hur det går!

image

Nackdelen med att jobba på kontor…