Välj en sida

Twitter-Mute-Button

Twitter har lanserat en funktion där du kan tysta en följare i ditt flöde. Funktionen heter mute. Likt mute-funktionen på TV:n stänger du helt enkelt ute ”ljudet” från en följare som du för tillfället tröttnat på. Detta är ett sätt att stänga av en kontos flöde tillfälligtvis utan att behöva avfölja det.

Att bli ett tystat twitterkonto vill man ju inte bli – och driver du ett professionellt twitterkonto kommer här ett par tips för att inte bli tystad – eller i värsta fall – avföljd.

1. För mycket. Twittra inte för mycket och för ofta på kort tid. Detta är störande och leder garanterat till mute-knappen.

2. För säljigt. Dina följare följer dig för din kunskap och inte för att höra din säljspitch i varje tweet. Besinna sitt säljtugg.

3. För lite engagemang. Prata med din målgrupp. Om du bara sänder dit budskap och inte svarar på dina mottagares frågor har du missat poängen med sociala medier. Då kan du lika gärna stänga ner ditt konto.

4. För lite relevans. Om du föreeträder ett företag inom telekom och börjar posta en massa inlägg om fotboll (eller tvärtom) tappar du sannolikt din publik snabbt.

5. För privat. Driver du ett företagskonto kan du självklart visa upp din personlighet, men du måste hålla dig till gränsen mellan personlig och privat.

6. För mycket @ och #. Missbrukar inte hashtags och mentions, det blir olidligt för dina följare att läsa dina tweets.

7. För tråkigt. Goes without saying. Du behöver kanske inte vara en fullfjädrad underhållare, men du måste ändå hålla din publiks uppmärksamhet.

8. För mycket automatik. Har du någonsin klickat på en länken i tweeten ”The Twitternamn Daily is out! paper.li/Twitternamn”. Nej, tänkte väl det. Fimpa alla Twitter-robotar.

Läs gärna mina andra inlägg om Twitter som du hittar här.

Och är du ute efter bra tips om Twitter, kan jag rekommendera Bloggbyråns Twitterskola.

Slutligen, vill du läsa mer om nya mute-funktionen, har Deeped skrivit bra om detta – läs hans inlägg här.