Välj en sida

Står och lagar mat och lyssnar på nysläppta livealbumet från Håkan Hellströms konsert på Ullevi i somras. Svär lite över att jag inte var där och funderar på om det var en av årets hetaste populärkulturhändelse. Ja, jag vet att jag är sjukt mainstream men för mig är popkultur de där tillfällena där vi alla samlas runt en konsert, en platta, en låt eller en film.

Idag har jag läst spännande analyser av det politiska läget i både Svenska Dagbladet, Dagens Industri och i Expressen. Det var onekligen ett intensivt politiskt år 2014. Och nästa år kommer att gå till historien med det extra val som är utlyst.

Under en promenad med frugan, som är journalist, pratar vi om framtiden – som journalist – hur ser hennes karriärsvägar ut framöver – det är onekligen ett arbetsmarknad i förändring som hon gett sig in i.

Det plingar till i telefonen – en ”i målgruppen” för nya kunden gillar en tweet och berömmer oss för att vi interagerade på ett bra sätt. Jag funderar på hur jag ska hjälpa mina kunder med kommunikation nästa år – hur mycket fokus ska vi lägga på att synas i traditionella medier kontra sociala medier?

Väl hemma från entimmes-promenaden med hunden inser jag att jag glömt att sätta på Runkeeper – en dödssynd om jag vill meddela omvärlden att jag varit duktig att på att röra på mig! Det får mig att tänka på att jag borde haft ett aktivitetsarmband på mig – då hade ju saken varig biff. Fan vad konstigt det har blivit med alla prylar man bär som helt plötsligt meddelar omvärlden vad man har för sig. Ska det vara då? Tydligen, enligt prylexperterna.

Jag är konstant intresserad av nästa grej, förnyelse och trender. Varje nytt år omfamnar jag med ”vad händer nu för spännande nytt?”.

Därför är jag så SJUKT stolt att presentera en trendpanel som i sex poster innan julafton kommer att ge oss en kort återblick vad som präglade 2014 och vad vi har att förvänta oss av 2015.

Jag ger er superpanelen:

niklas svensson.jpg
Expressenjournalisten Niklas Svensson kommer att ge oss sin syn på politiken 2015.

 

Olle Lidbom,Foto: Annika af Klercker
Den skarpa medieanalytikern Olle Lidbom kommer att berätta vad vi har att förvänta oss av medieåret 2015.

 

   
Vad kan vi förvänta oss kring populärkulturen 2015? Det ger Popjuniken Rebecca Crusoe och poddkungen Kristoffer Triumf svar på. Spännande!

 


Är det någon som vet hur trenderna inom PR och reklam ser ut inför 2015 så är det Erik Wisterberg. Läs hans epos över 2015 i senaste pappersnumret av Dagens Media.

 


Pryldrottningen Åsa Wallerud kommer att ge oss sin bild på prylarnas år 2015.

 

So stayed tuned på min blogg och häng med in i 2015. Vill du inte missa dessa spaningar – följ min blogg eller följ mig på Twitter så missar du inte vad 2015 har att ge oss inom politik, media, pr/reklam, populärkultur och och prylar.
;