Välj en sida

Jag älskar att crowdfunding växer och att det ger vem som helst möjlighet att finansiera ett projekt. Det räcker med att man hittar entusiaster på nätet som gillar och sprider ditt projekt och du kan på ett par dagar dra in de pengar du behöver för att kunna lansera din produkt. Helt plötsligt är det inte riskkapitalister och banker som avgör vem som ska få pengar till ett projekt – utan det är du bakom tangentbordet som har makten. Det här fenomenet är värt en bloggpost i sig, men jag tog ut mig igår när jag skrev min långa post om värdeskapande så det får bli ett par kortare rader idag 😉 Min ”värdepost kan du läsa här. Gör det och sprid den så att den var värd mödan…

Åter till crowdfunding. Den största sajten i Sverige är FoundedByMe som till skillnad från Kickstarter låter entreprenörerna erbjuda aktier i sina startups. Det leder till att entreprenörer kan locka ännu mer pengar än bara ”supportpengar” som tidigare var den rådande modellen.  Idag tillkännagav FoundedByMe att de nått 35 000 investerare i deras projekt! Det fina i kråksången med crouwdfunding, oavsett om det är bidrag i form av pengar eller försäljning av aktier, är att man når många människor redan på idéstadiet. Har du fått 2 000 personer att backa ditt projekt med i snitt 200 kronor var så har du en supporterskara som du kan använda i marknadsföring när du lanserar din projekt. Med många backers blir det lättare att kickstarta ditt projekt, med andra ord.

Idag fick jag jag en intressant invite från Jerry Silfwer. Han är involverad i ett projekt som heter Tinitell. Det är en armbandstelefon som är riktad mot barn. Förutom att det är GPS-sändare så att man ser var barnet är kan man förprogrammera armbandstelefonen med ett antal nummer. Barnet trycker på en knapp och säger ”mamma” och den ringer mammas nummer. Den är smart, snygg och löser ett tydligt behov.

Läs gärna artikeln i Techcrunch om projektet!

Gillar du projektet kan du backa det här. 

Se även presentationen där Jerry Silfwer gör en snygg skådespelarinsats 😉