Välj en sida

Jag är så sjukt glad och imponerad av Johans Hedbergs resa från konsult inom PR/sociala medier till TV-kock. Vi som jobbat med Johan har många gånger haft glädjen av hans entusiasm för bakning, framförallt hans lådor med kvällens/nattens bakning som han släpade med sig från Uppsala till kontoret i Stockholm. Nu har gått från entusiast till proffs och gett ut en egen kokbok: Kärna, bryna, baka – och med den en massiv PR-kampanj vilket lett till att vi sett otaliga intervjuer med Johan och mängder med referenser till boken. Och som kronan på verket – TV-kock idag på TV4 Nyhetsmorgon:

Man känner igen Johans entusiasm. På samma sätt som han i möten med mig engagerat sig i kundens utmaningar i sociala medier är han nu engagerad i sin nya profession – mat  – och i sin första bok; mat med smör som bas. Inte för att smöra, men jag tror att vi kommer att se mer av Johan framöver.

En av anledningarna till att jag tror att Johan kommer att lyckas bättre som blivande “kändis-kock” jämfört med andra (för det går ju tolv på dussinet kändis-kockar-to-be nuförtiden) är hans valuta i sociala medier. Johan har under många år byggt upp en stor bas följare på sin blogg och i sina sociala kanaler och samtidigt blivit en auktoritet bland matbloggare och matentusiaster på nätet. Detta gör att allt han gör kommer att få större spridning på nätet eftersom han har en stor skara följare som sprider hans länkar, artiklar och böcker. Det gör att det blir mer intressant för trafikhungriga medier att engagera Johan framföra andra kockar när de vill ha någon i rutan eller i tidningen/på webben som ska prata mat eller tipsa om recept. Detta kommer att vara minst lika viktig anledning i hans framgång som hans faktiska kunskap och hans smittande charm och entusiasm.

Jag är glad för Johan som lever sin dröm och jag är övertygad om att han kommer att göra det med stor framgång.

Go Johan Go!

PS. Glöm inte att köpa boken!