Välj en sida

Idag fyller Sveriges Twitterkonto @Sweden tre år. Satsningen kallas Curators of Sweden och är initierad av Svenska institutet och Visit Sweden. Varje vecka får en svensk ta hand om Twitterkontot för att ge sin bild av Sverige. På tre år har alltså över 150 svenskar rattat kontot och postat över 130 000 tweets och fått 77 500 följare. @Sweden har fått mycket uppmärksamhet och reklambyrån Volontaire har vunnit många priser för kampanjen.

Det här projektet har inspirerat till liknande projekt runt om i världen såsom; @WeAreAustralia@TweetWeekUSA,  @CuratorsMexico och @BasquesAbroad.

Jag tror också det här projektet har inspirerat företag och organisationer runt om i landet att låta medarbetare och/eller kunder sköta företagets sociala kanaler. På sätt och vis har @sweden-kampanjen avdramatiserat sociala medier och visat att det är möjligt att delegera ansvaret för ett sociala medie-kontot. För om Sverige kan delegera kontot till en medborgare kan väl ett företag delegera till en medarbetare.

Grattis @sweden till framgångarna so far!