Välj en sida

248609

För drygt 14 år sedan hade vi en sorglig gravöl på Holländargatan 20 då vår arbetsplats Rikta Kommunikation gick i graven efter turerna kring ”Sydafrikaaffären”. Rikta var då den mest lysande stjärnan på PR-himelen med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med expansion i Norden och en börsnotering förestående. Att vi alla 70 medarbetare skildes där och just då så abrupt skapade starka band mellan oss och många av oss har kontakt än idag. Rikta-nätverket är oerhört starkt och alltid nära till hands om man behöver hjälp. Ser man på de som jobbade på Rikta då, hittar vi idag ett 20-tal startade företag och många före detta kollegor på höga positioner i kommunikationssverige.

Bortsett från den lilla detaljen i Sydafrika – vad var det som gjorde Rikta så framgångsrik?

Det var en unik företagskultur (åtminstone enligt den tidens mått mätt. När jag började på Rikta hade Internet precis kommit och vi hade en (!) dator på kontoret för att surfa och läsa e-post på (kan ni fatta det kids!). För mig var inte internet nytt men Rikta var mitt första jobb på byrå och en grogrund för min karriär i PR-yrket. Kulturen präglades av frihet under ansvar och modet att misslyckas för att på så sätt lära sig mer. Riktas VD Peter Eriksson hade en enastående förmåga att skicka ut oss yngre medarbetare på hal is med ett vakande öka i bakgrunden, vilket gjorde att vi snabbt blev flygfärdiga PR-konsulter. Vi hade en inkluderande kultur och hade som motto; Ha kul – alltid. Vi var nyfikna och lade mycket resurser på att besöka byråer i andra länder för att lära oss nytt.

Ganska snabbt blev Rikta en lika attraktivt arbetsplats för kommunikationsnördar som Spotify idag är för internetkidz, och varje vecka presenterades den den ena mer storstilade rekryteringen än den  andra och Riktafamiljen fylldes på med mer kompetent för var dag  som gick.

Det som förenade alla på Rikta – oavsett om man var fd informationsdirektör eller nybakad student var ödmjukhet, nyfikenhet och viljan att tillföra något nytt i kunduppdragen, det var också anledning till att visionen var ”vi ska tillföra våra kunder nya kunskaper om kommunikation” – något som håller än idag.

Det ska bli kul att träffa ”gänget” ikväll igen!

För er som skulle vilja vara där, kan ni se Instagramfeeden nedan och/eller skicka er hälsningar på Twitter via #riktaforver