Välj en sida

BSP_406x106_LIVE_JAN14

Jag är ett riktigt inbitet Bruce Springsteen-fan. Utöver det är jag galen i digitala tjänster. Går det att kombinera dessa är jag i himmelriket. Därför är jag såå glad att the Boss äntligen förstått att han ska släppa alla sina konserter som Digital Downloads. Den turnén han är ute på nu (har kört en sväng i Sydafrika, Australien, Nya Zeeland och är nu i USA) kan man följa genom att köpa och ladda ner de konserterna man tycker verkar intressanta.

Tidigare har denna industri hanterats av entusiastiska fans där man skickar tomma CD-skivor i ett avancerat kedjebrevssystem och får de konserter man vill överförda på CD till tveksam kvalitet. Nu har Bruce klippt den grenen och tjänat pengar på denna business själv, med fansens goda minne. Det är mycket bättre kvalitet och konserten är tillgänglig någon dag efter. Underbar utveckling! Synd bara att Bruce Springsteen tog sådan tid på sig att förstå detta. Bruce Springsteen är tveklöst universums bästa artist, men någon early adopter kan man inte anklaga honom för att vara. Det verkar som han upptäckt typ nyss att man kan plåta med mobilen och dela med sig av vad man gör. Se bara de här bilderna som han lade upp på sin hemsida för ett par månader sedan.

Här kommer ett tips på hur du kan förgylla din tillvaro med de bästa Bruce-konserterna. Gå in på sajten Brucetapes.com, där kan du läsa om alla konserter och se låtlistorna samt länkar till YouTube-klipp från fans på plats. Då får du snabbt en bild  över om en konsert var utöver det normala (ingen Brucekonsert är den andra lik, han ändrar mer än hälften av låtarna mellan varje konsert). Har du hittat en konsert du gillar, går du bara in här och laddar ner den. Det kostar 80 spänn per konsert.

Vem sade att musikindustrin var i kris?

 

Jag avslutar med ett klipp från Ullevi när han spelade där 2012. Det var den bästa av de 22 konserter jag sett med Bruce: