Välj en sida

Du har huset full med teknik men får inte prylarna att fungera ihop. Internetuppkopplingen strular och du måste sitta nära routern för att få uppkoppling. Känns det igen? Det är nog många familjer som har det så här. I takt med att vi fyller våra hem med uppkopplad teknik ökar kravet på internetuppkopplingen i hemmet.

Det här har D-link tagit ett grepp kring och anordnat en tävling där man kan vinna ”en total trådlös makeover”. Jag är inte insatt i hur kampanjen fungerat utan såg ett pressmeddelande om den vinnande familjen och en film om hur deras hem blivit bättre uppkopplat.

Här kan du se filmen om familjen och ”förvandlingen”:

Jag älskar att man skapar intressant innehåll i en kampanj som har ett brett anslag som gör det till delbart material.

D-link har fångat ett problem som många har och kan känna igen sig i, vilket gör att det här materialet delas, kommentars och gillas.

Den här kampanjen, som jag ser det, är mer för sociala kanaler än för traditionella medier. Därför blir logiken lite annorlunda. Hade jag ansvarat för kampanjen hade jag gjort fler korta filmer med tydlig igenkänning i, så att det passar fler att sprida innehållet. Jag hade också byggt en sajt/blogg med mer information om produkterna (utan att vara för säljig) och tips på hur man ska koppla upp hemmet. Jag hade också skalat upp projektet så att fler kan få hjälp att lösa sin ”internet-misär” – för jag tror att det är många därute som behöver hjälp!