Välj en sida

Vad är sociala medier egentligen? Alla som använder olika tjänster på den sociala webben har nog olika föreställningar om vad det är. När jag föreläser om digital kommunikation är utmaningen att sätta bilden så att alla deltagare har samma grundsyn. Det kan vara en utmaning när publiken har helt olika föreställningar. Då kan det vara bra att starta föreläsningen med något som skapar intresse, igenkänning, aha och lite oh shit.

En populär film jag brukar visa är från en författare och föreläsare som heter Eric Qualman, som ligger bakom sajten Socialnomics. Smart nog har han gjort just den där filmen filmen man behöver för att visa upp hur sociala medier utvecklas och hur snabbt det går. Även om den är lite cheesy och amerikansk, tycker jag att den fungerar. Många gånger skrämmer utvecklingen mer än vad den kittlar, eftersom många ser hur långt man är ifrån den galopperande utvecklingen. Men det skapar desto större intresse för föreläsningen som kommer efter filmen 😉

Eric Qualman har uppdaterat den här filmen en gång om året och här är den senaste versionen. Varsågod, fascineras och fasas: